, semifreddo.JPG pobierz, download, do pobrania 

semifreddo.JPG

semifreddo.JPG
semifreddo.JPG
Rozmiar 90 KB
Śmietankowe Semifreddo z malinami - 0,5 l śmietany 36%
2 jajka
8 łyżeczek cukru pudru
garść malin, jagód czy truskawek ( można także zrobić bez owoców )


Jajka dokładnie umyć, po czym sparzyć wrzącą wodą.
Zmiksować je na puch z 6 łyżeczkami cukru.
Śmietanę ubić, dodając 2 łyżeczki cukru pudru.

Jajka dodać do bitej śmietany, wymieszać. Dodać owoce, ponownie delikatnie wymieszać.

Masę przelać do formy do pieczenia ( keksówki ) 28 x 11 cm.

Wstawić do zamrażarki na 2 - 2.5 godziny.
Mozna oczywiście mrozić je dłużej. Wtedy wystarczy wyjąc semifreddo z zamrażarki ok. 15 minut przed podamiem, aby się trochę rozmroziło.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • asael.keep.pl